Zon Jongen Meisje

Engels

Engels Leren - Toegang tot de Wereld

Engels vanaf groep 1 op De Schalm in Vught

De laatste jaren staat het zogenoemde Vroeg Vreemde Talen Onderwijs in Nederland en daarbuiten erg in de belangstelling. Als redenen om al zo vroeg met een tweede (of derde) taal te beginnen wordt  de natuurlijke taalverwervingsleeftijd, die voor het zevende levensjaar ligt, genoemd. Jonge kinderen hebben het vermogen om een taal spelenderwijs en vrijwel accentloos op te pikken. Het ontbreekt hen van schroom om de nieuwe taal ook daadwerkelijk uit te spreken en te gebruiken. In 16 jaar tijd is het aantal Vroeg Vreemde Talen Onderwijs-scholen, waar  minimaal een uur per week Engels wordt aangeboden, gestegen van 0 naar 1000!

 Engels website 20180227 - (03)
 
 Mrs. Vicki en Mrs. Monique
 
Op De Schalm hebben we veel kinderen met een tweetalige achtergrond. Ook werken veel van onze ouders in een internationale omgeving. Vandaar dat we enkele jaren geleden een duidelijke plek hebben gecreëerd voor Engels in ons curriculum.

Al ruim 8 jaar geeft native English speaker en leerkracht Miss Vicki van de Waardt, Engels in de groepen 5 tot en met 8. Ook verzorgt zij de English Lunchtime op onze school.

Miss Monique Teulings is een native South African, Dutch speaker. Zij geeft Engels aan de kinderen in de groepen 1 tot en met 4.

De kinderen krijgen een half uur Engels per week van de native speakers. De thema's die aan bod komen zijn onder meer: hobby’s, families, het weer, school ect.
 
De hele school maakt gebruik van de methode ‘Such Fun’. Dit is een methode volgens de principes van Total Physical Response (met beweging en het hele lichaam inzettend om zich de nieuwe woordenschat eigen te maken) en Mutiple Intelligences Engels te leren. De initiatiefnemer van ‘Such Fun Den Bosch Early English Programme’ is mevr. Yvonne Scherphof. Zij heeft geholpen met het implementeren van VVTO bij ons op school.
 
Engels website 20180227 - (02)

 

Daarnaast geven alle leerkrachten een half uur extra Engels. Zij maken gebruik van ‘Such fun’ en ‘Groove me’. De methode ‘Groove me’ is een Engelse lesmethode waarbij popmuziek de basis vormt voor de lessen.

Tijdens het schooljaar presenteren de leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 wat ze hebben geleerd in een optreden of toneelstukje. Dit kan voor klasgenoten, andere leerlingen en/of voor de ouders/verzorgers zijn.

  Engels website 20180227 - (04)
         
Op de Schalm kunnen kinderen zich inschrijven voor Lunchtime English. Dit zijn lessen waarbij de kinderen, tijdens het overblijven, in groepjes van 4 tot 8 kinderen, hun kennis van het Engels gedifferentieerd kunnen uitbreiden en verdiepen.  De nadruk ligt dan vooral op mondelinge communicatie, maar ook spelling, schrijven en woordenschat uitbreiding komen aan bod. De prijs bedraagt €210,- per kind per jaar (voor 16 weken). Kinderen kunnen een keer per week een les volgen. De lessen worden gegeven op maandag, dinsdag woensdag of een donderdag van 12.00 u. - 13.00 u. 
 Engels website 20180227 - (01)  
 Lunchtime English classroom  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met vicki.vandewaardt@gmail.com

Roodkapje, Cinderello de assepoester en de wensvis

  Little red Cinderello
  Klik HIER om het verhaal in het Nederlands en het Engels te lezen

Mummy Frogs Birthday party

   Mummy frog's birthdayparty - (67)