De Schalm in de media

 

Volg De Schalm ook op Facebook en Twitter

Facebook pagina De Schalm

 

19 april 2017:

kinderen groepen 8 steunen klasgenoot

Uit 'Het Klaverblad' van 19 april 2017:

vrienden van gr 8

24 maart 2017:

Meisjes groepen 6 & 7 van De Schalm winnen Vughtse Dance Battle.

Vrijdagavond 24 mrt., hebben de meisjes uit de groepen 6 & 7 van onze school de 'Vughtse Dance Battle' gewonnen.

Het was voor De Schalm de eerste keer dat we hieraan deel namen. Samen met dansjuf Lara hebben de meisjes verschillende woensdagmiddagen geoefend. Dit was ook goed te zien aan hun optreden. Wat een souplesse. We zijn erg trots op deze meisjes en feliciteren hen van harte.

In Het Klaverblad verscheen het volgende artikel:

20170330 Schalm wint Dance Battle

20 maart 2017:

Kinderen van De Schalm verspreiden GELUK in Vught.

De Schalm bestaat 90 jaar en dat wordt deze week gevierd middels een 'GELUKSWEEK'! In dat kader werd door de verschillende groepen vandaag GELUK verspreid in Vught. In het Brabants Dagblad verscheen hierover het volgende bericht:

20170320 Geluk verspreiden in gemeente Vught   20170320 Geluk verspreiden -2 

 


21 februari 2017:

Kinderen groep 8 geïnterviewd bij Jeugdjournaal over gevaren langs het spoor.

Uitzending gemist? Geen nood!

KLIK op één van onderstaande afbeeldingen en je kunt hen als nog horen én zien.

Jeugdjournaal 20170221 Jeugdjournaal 20170221

10 februari 2017:

Op bezoek bij 'Meret en Bart' in Stedelijk Museum 's Hertogenbosch

"Middernacht bij Meret en Bart"

Er staat iets te gebeuren in het huis van Meret en Bart. Je merkt het aan alles; de dingen wachten op wat gaat komen. De sieradenwillen schitteren en stralen, de schoenen willen een ommetje maken, de tafel een dansje wagen en de kast is het wachten moe. Er hangt iets in de lucht ....

Straks is het feest! Niet zomaar een feest, want bij Meret en Bart weet je nooit wat je kunt verwachten. Welkom in hun huis.

Deze tentoonstelling toont werk van surrealisten van het eerste uur uit de collectie van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch: Meret Oppenheim, Max Ernst, Man Ray en Joan Miró. Het Surrealisme ontstond in Parijs en had een hoogtepunt in de jaren 1925 – 1940. Een groep kunstenaars ontwikkelde een nieuwe manier om kunst te maken waarbij bekende beelden in onverwachte, verrassende combinaties opduiken.

De objecten worden gecombineerd met werk van hedendaagse ontwerpers zoals Bart Hess, Hans van Bentem en Wieki Somers. Zij gebruiken methodes en technieken die laten zien dat de verworvenheden van het surrealisme nog steeds zichtbaar zijn in onze beeldcultuur.

Kinderen van de groepen 1-2 t/m 8 brachten en brengen een bezoek aan deze tentoonstelling. In het Brabants Dagblad van 10 feb. en kort bericht over het bezoek van één van onze groepen aan deze tentoonstelling.

20170210 Middernacht bij Meret en Bart


30 november 2016:

De Schalm gaat naar REGIOFINALE First Lego League

Het thema van dit jaar is “Animal Allies” en draait om de interactie tussen mens en dier en hoe deze te verbeteren.

Joep, Jens, Anoek (gr. 6) Eva, Julia, Wout, Joep, Julian en Olivier (gr. 7) vertegenwoordigen dit jaar het FLL team ‘ De Bee-Bots ‘!

Zij hebben de problemen rondom de bijen gekozen en zijn informatie gaan inwinnen bij een imker.  Uiteindelijk hebben ze al hun informatie en oplossingen in een ‘stop-motion’ filmpje verwerkt. Kijk op onze Facebook pagina om dit mooie resultaat te bewonderen!

 


19 oktober 2016:

Meneer De Krom neemt na 42 jaar werken afscheid van zijn school, bs De Schalm!

In Het Klaverblad van 19 oktober stond onderstaand stukje!

meneer De Krom neemt afscheid van bs De Schalm

of KLIK HIER


15 april 2016:

'POST UIT GRIEKENLAND'.

uit Het Brabants Dagblad van 15 april 2016: 

 post uit Griekenland

Of ga naar: http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/vught/vughtse-kinderen-wisselen-kunstwerkjes-uit-met-griekenland-en-itali%C3%AB-1.5922521


06 en 13 maart 2016:

DE SCHALM MEISJES EN JONGENS gr. 7-8 SCHOOLVOETBALKAMPIOEN VAN VUGHT.

Zowel de meisjes als de jongens van de groepen 7 & 8 zijn schoolvoetbalkampioen van Vught geworden.

Op woensdagmiddag 6 maart gaven de meisjes van groep 7/8, onder luide toejuichingen van de jongens uit deze groepen, het eerste goede voorbeeld. Zij speelden een perfect toernooi en bekroonden het goede spel door in de finale met 1 - 0  te winnen. Hiermee werd het eerste schoolvoetbalkampioenschap een feit.

Behalve het 1e meisjesteam werd in poule 2 ook het 3e meisjesteam schoolvoetbalkampioen, eveneens een hele goede prestatie.

De meisjes van team 2 wisten in deze poule beslag te leggen op de 2e plaats waardoor het erepodium mooi 'wit-blauw' kleurde.

Op 13 maart was het de beurt aan de jongens uit de groepen 7/8. Ook zij speelden een PERFECT toernooi waardoor zij, in navolging van de meisjes na een met 1-0 gewonnen finale, tot SCHOOLVOETBALKAMPIOEN van Vught uit geroepen konden worden. Ook dit leidde, net als een week eerder, tot uitzinnige vreugde bij zowel de jongens als bij de coach (lees hieronder het verslag in het BD van 14 apr.).

Trainers, coaches, juffen en meester van groep 7 & 8, ouders verzorgers en alle fans/supporters van HARTE PROFICIAT met de behaalde resultaten en dank voor jullie inzet. Geniet van het resultaat en nu op naar het Regionaal kampioenschap. Veel succes daar.

Komende week is het de beurt aan de jongens en meisjes uit de groepen 5 en 6 om zich te meten met de kinderen van de andere Vughtse basisscholen. Laten we hopen dat ook zij in staat zijn om tot de finale door te dringen. Dan is alles mogelijk want 'de bal is rond'!

uit Het Brabants Dagblad van 14 april 2016: 

Meisjes gr 7/8 schoolvoetbalkampioen 2016 

 

Jongens groep 7/8 schoolvoetbalkampioen 2016 

meisjes 7-8 kampioen - (05)    schoolvoetbal jongens 7-8 kampioen 

Volg De Schalm ook op Facebook en Twitter

Facebook pagina De Schalm  

06 maart 2016:

DE SCHALM SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN VAN VUGHT EN CROMVOIRT.

Vanmiddag is het 1e TEAM van bs De Schalm schoolschaakkampioen geworden. Tijdens een spannende middag wisten onze kanjers de titel van afgelopen jaar te prolongeren. Dat het géén eenvoudige klus was, on je goed zien aan de gespannen gezichtjes tijdens de wedstrijden.

De titel kreeg nog eens extra glans doordat het 'Vughts schoolschaaktalent van 2016' ook naar De Schalm ging. Tabe was het die deze titel voor zich opeiste.

Iedereen die meegeholpen heeft aan dit succes, ouders, leerkrachten, opa's en oma's dank voor jullie hulp en support.

PROFICIAT allemaal

uit Het Klaverblad van 13 april 2016:

De Schalm schoolschaakkampioen Vught 2016 

 


 

 09 februari 2016:

DE SCHALM WINT 'KINDEROPOCHT' VUGHT

Onder 'Winterse omstandigheden', wint maar vandaag vooral veel regen, zijn de kinderen van De Schalm er, samen met een grote groep enthousiaste ouders en leerkrachten, in geslaagd om de EERSTE PRIJS tijdens de Kinderoptocht te winnen! Iedereen van HARTE GEFELICITEERD met deze knappe overwinning. Was de presentatieprijs tijdens 'Deun en Deinder' al een bekroning op al het werk wat er door een ieder is verricht, deze eerste prijs tijdens de optocht in Vught is de KROON op het werk.

PROFICIAT ALLEMAAL

1e pr Kinderoptocht 2016


uit Het Klaverblad van 10 februari 2016:

 Onderstaand bericht stond deze week in 'HET KLAVERBLAD'

DE SCHALM presenteert 'NATUUREDUCATIE' tijdens informatieavond 

 Klaverblad 20160210

 


uit Het Klaverblad van 03 februari 2016:

 Onderstaande berichten stonden deze week in 'HET KLAVERBLAD'

KINDEREN DE SCHALM BEZOEKEN 'BOUWHAL CARNAVAL' 

 Klaverblad 20160203 -3

 

 DE SCHALM HEEFT EIGEN 'SCHALMBIBLIOTHEEK'

DE SCHALM PRESENTEERT 'NATUURPROGRAMMA' 

   

 

uit Het Klaverblad van 14 oktober 2015:
 
 DE SCHALM HELE DAG IN HET TEKEN VAN TECHNIEK VIA 'MAD SCIENCE'

 Mad Sciencedag